Alla inlägg den 24 september 2008

Av ny-generation - 24 september 2008 18:19

Hej, nu sitter jag på ett bibliotek i Karlskrona och jag funderade precis ganska länge vad jag ska skriva på bloggen. Jag satt länge och funderade men det känndes konstigt innut i mig. Som att jag inte skulle skriva något. Just nu är det också något i mig som känns konstigt, jag vet inte vad det är men något är det.


Det lustiga var att jag vände huvudet åt vänster och stirrade in i en bokhylla. Då är de en hel hylla med böcker som bara handlar om kristendommen. Lite roligt sådär, så jag tog precis fram en av böckerna och började bläddra lite i den och där stod det om kristendommenshistoria.

Den var fint skriven och det stod verkligen från början till dagsläget i den.


Det som slog mig efteråt var hur många olika tankar och synsätt det finns, allt elända som har uppstått för att människor har uppfattat saker olika.


Alla detaljer som finns som t.ex om man ska döpas och när man ska göra det i sånna fall. Vad man ska äta, vad man får göra osv.


Määiskan är expert på att haka upp sig på detaljer och börja göra bagateller om dessa. Visst kan detaljer vara jätte viktigt eller fint när det gäller ett konstverk. Men att haka upp sig på något det leder bara till skit. Det var något som jag kunde se i boken jag skummade igenom. På grund av att vissa säger att Jesus föddes för 2000 år sedan och vissa säger att han förddes för 2000 + 1 sekund sedan så splittras hela tron, nya försammlingar bildas och människor blir ovänner... i de nya försammlingarna kommer halva försammligen på att man ska kyrkbänkarna 1 meter framför varandra, men den andra halvan tycker att de ska vara  102 centimeter framför varandra. Vad tror ni händer, jo nya grupper bildas, samt nya kyrkor och fler fiender. Detta pågår i flera decenier och vipps så har man glömmt vad som är nyckeln till allt.


Vet du vad nyckeln är? Eller är du en som koncentrerar sig för mycker på detaljer. Fundera på det, för jag måste ofta göra det.


Var mot andra som du vill att de ska vara mot dig.


Mvh David, Ny-generation Bollnäs.

Presentation

Omröstning

Finns Gud?
 Ja han finns!
 Absolut inte!
 Jag vet inte...
 Jag tror att det finns en högre makt men vet inte riktigt vad...

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards